Már januárban lehetett látni

A kormány fizet a csődbe ment megye helyett

Már januárban lehetett látni, hogy baj lesz Pest megyében, de az önkormányzati adósságállomány átvilágításával megelőzhető lett volna a rendkívüli eladósodás - mondta Gémesi György arról, hogy Pest megye 18 iskolájában leállította a fűtést a szolgáltató az önkormányzat csaknem százmilliós tartozása miatt.

2011.10.21 07:24ma.hu

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a helyzetért legalább felerészben maga az önkormányzat felelős, mivel nem fogta vissza eléggé a kiadásait - olvasható a Magyar Hírlapban.

,,Ha nincs pénz kifizetni a fűtésszámlát, akkor nem biztos, hogy előbbre kell sorolni a kitüntetések adományozását" - fogalmazott, hangsúlyozva, nem elég a kormánytól segítséget várni.

Pozitív példaként említette Vas és Békés megyét, amelyek a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem adósodtak el, sőt a spórolásnak köszönhetően tartalé­kaik is vannak.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tegnap bejelentette, a kormány garanciát vállalt arra, hogy rendezi az érintett Pest megyei iskolák gázszámláját, és a fűtést ma délutánig mindenütt visszaállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.