Berendelték a fűtőket az iskolaigazgatók

Tárt karokkal várják a gázosokat a befagyott iskolák

Berendelték az iskolaigazgatók a fűtőket, karbantartókat és a többi "segéderőt", hogy amint egyezség születik a kormányzat és a Tigáz között a Pest megyei önkormányzat adósságának rendezéséről, s a szolgáltató megnyitja a csapokat, a lehető leghamarabb meleg lehessen a tantermekben.

2011.10.20 11:25MTI

"Tárt karokkal várják az érintett iskolákban a gázosokat" – fogalmazott Ambrus András, aki szerint az önkormányzat bízik a kialakult helyzet gyors rendezésében.
   
A monori Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóhelyettese cáfolta azt médiainformációt, hogy intézményükben - a gázstop miatt fűtetlen 18 iskola egyikében - már fűtenének. Pécsi Judit elmondta, hogy jelenleg is hidegek a radiátorok, az épületben 13-18 Celsius fok közötti hőmérsékletet mérnek, így továbbra is rövidített órákat tartanak. "Nagyon várjuk a gáz visszakapcsolását" – tette hozzá.
   
Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője csütörtök reggel azt közölte, hogy a nap folyamán a cég ügyfélszolgálati igazgatója tárgyal a Belügyminisztériumban a Pest megye által felhalmozott csaknem 100 milliós gáztartozás rendezéséről, s remélhetőleg az írásos egyezség is megszületik. Hozzátette: ha sikerül megállapodni a tartozás kiegyenlítéséről, a szolgáltató 48 órán belül visszakapcsolja az érintett intézményekben a gázt, s hétfőn mindenütt "élhető körülmények" között tanulhatnak a diákok.
   
A kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány aznapi ülésén felkérte Pintér Sándor belügyminisztert: csütörtökön oldja meg a Pest megyei fűtetlen iskolák ügyét. Giró–Szász András azt mondta, miután a megyei önkormányzati intézmények állami fenntartás alá kerülnek majd, többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló helyzet sem Pest megyében, sem máshol az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.