"Elemi iskolai végzettséggel"

Benyújtotta saját választójogi tervezetét a Jobbik

Hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek a Jobbik a választójogi törvényjavaslatát.

2011.10.11 11:44MTI

A koncepció szerint az ellenzéki párt egyfordulós választást szeretne, ahol a parlamentbe jutás küszöbe a jelenlegi 5-ről 4 százalékra csökkenne, csak a " mindenkori törvényben rögzített elemi iskolai végzettséggel" rendelkezők szavazhatnának és jelentősen változnának a kopogtatócédulák gyűjtésének szabályai is - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Vona Gábor pártelnök.

Az ellenzéki politikus hozzátette: reméli, hogy a javaslatot hamarosan az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága is megtárgyalja és támogatni fogja, hogy a tervezet a parlament elé kerüljön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.