Időt kérnek az átálláshoz

Levelet írtak Orbánnak a szerencsejátékosok

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz), azt kérve Orbán Viktortól, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és a játékadó emelését tolja el egy évvel.

2011.10.12 18:12MTI

A levélben hangsúlyozzák, hogy az automatákat érintő példátlan, ötszörös adóemelés eredményeként több tízezer munkavállaló fogja elveszíteni állását.
   
Az MSzSz kiemeli, hogy az 1.200 magyar vállalkozást tömörítő ágazat is tisztában van az ország gazdasági nehézségeivel, azzal, hogy mindenkinek fokozottabban kell a terheket vállalnia, és tudatában van annak is, hogy a társadalmi igény az iparág átláthatóságának növelése. "Partnerek is vagyunk minden gazdaságilag is alátámasztható módosításban, de az adóemelés ilyen formája, mely nem ad lehetőséget a további üzemelésre, a tiltással egyenlő" - olvasható a levélben.
   
A szövetség azt kéri, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra, és az adóemelés bevezetését tolja el egy évvel, mert akkor nem kell vállalkozásaikat felszámolniuk és alkalmazottakat elbocsátani.
   
A szövetség korábban már Schmitt Pálnak is írt nyílt levelet, amelyben arra kérték a köztársasági elnököt, ne írja alá a játékadó ötszörösére emeléséről szóló törvényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.