Kiszárad a magyar gazdaság?

MSZP: fekete év lesz 2012

Az MSZP szerint egy hét alatt megbukott a kormány jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslata, amely - ha jelenlegi formájában megvalósul - a gazdaság fekete évévé teszi 2012-őt.

2011.10.07 15:13MTI

"Matolcsy költségvetése kiszárítja a magyar gazdaságot" - mondta pénteken Józsa István, a parlament gazdasági bizottságának szocialista alelnöke, aki szerint a büdzsé legnagyobb vesztese a ma is bőven kapacitása alatt teljesítő építőipar lesz.
   
Szerinte a költségvetési javaslat az adórendszerrel együtt káros a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak is, nőni fognak ugyanis a foglalkoztatásra rakódó terhek.
   
A kormány gazdaságpolitikája egyre súlyosabb válságba sodorja az országot és egyre hiteltelenebb az a hivatkozás, hogy a korábbi nyolc év elhibázottnak mondott gazdaságpolitikája után az Orbán-kabinet jót tesz, hiszen az elmúlt másfél év magasabb árakat és csökkenő béreket hozott - fogalmazott az ellenzéki képviselő.
   
Hivatkozott arra, hogy míg a Bajnai-kormány tevékenységének eredményeként 2009 utolsó és 2010 első negyedéve pozitív GDP-mutatókat hozott, "a Matolcsy-féle gazdaságpolitika" hatására a gazdaság stagnálásba fordult.
   
A költségvetési előterjesztés visszavonását és átdolgozását, az államcsőd kockázatának elhárítását sürgető Józsa István szerint a munkavállalók és a munkaadók összefogására van szükség "a kormány megfékezésére". Rámutatott: míg a kormányváltáskor 200 pont körül volt az országkockázati felár, most 553 bázispont.
   
Az MSZP elhibázottnak tartja az államadósság erőltetett törlesztését és a forrásokat a gazdaság alapjainak megerősítésére, a gazdaság élénkítésére fordítaná - erősítette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.