A kiskeresetűeknek annyi?

Az MSZP 750 milliárdos megszorítással riogat

Az MSZP szerint 750 milliárd forintos, döntően a kiskeresetűeket sújtó megszorítást foglal magában a jövő évi költségvetés.

2011.10.06 12:30MTI

Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány munkahelyteremtésre vonatkozó ígéretei nem teljesültek, ma kevesebben dolgoznak, mint a válság előtt, ezen pedig csak a munkát terhelő járulékok csökkentésével lehet változtatni. Hozzátette: a kétkulcsos személyi-jövedelemadó-rendszer visszaállítása mellett az MSZP költségvetési javaslatának középpontjában ezért a járulékcsökkentés áll majd.
   
Az MSZP-s politikus szerint nyilvánvaló, hogy a kormány - az ígéretekkel szemben - nem tud jövőre 200 ezer embernek munkát adni a Start-munkaprogrammal. Mint mondta, a munkaerő-piaci alapban e célra szolgáló 132 milliárd forint legfeljebb százezer ember munkába állítására elég, ugyanakkor - folytatta - az is látszik, hogy az Orbán-kormány a tartós fogalkoztatás helyett "csak néhány hónapra akarja az embereket kivezényelni, például a debreceni stadion építéséhez".
   
A kormányzati gazdaságpolitika oda vezetett, hogy az ország csődkockázatát jelző CDS-felár többéves csúcsot ért el, így Magyarország ma a legkockázatosabban finanszírozható tíz adós közé tartozik - tette hozzá Gúr Nándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.