Megtárgyalták a kilenc pontot

Az MSZP támogatja a szolidaritási mozgalom követeléseit

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke azt mondta: az MSZP támogatja a szakszervezetek által meghirdetetett szolidaritási mozgalom követeléseit.

2011.10.05 17:16MTI

Tájékoztatása szerint az MSZP elnöksége szerdán megtárgyalta azt a kilencpontos követelést, amelyet a múlt szombati szakszervezeti demonstráción ismertettek. A Magyar Szolidaritási Mozgalom megalakulását akkor Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke jelentette be, tudatva, hogy várják szakszervezetek, civilek és magányszemélyek csatlakozását.
   
Az MSZP vállalja, hogy amint lehetősége nyílik rá, újból többkulcsos személyijövedelemadó-rendszert vezet be, csökkenti a munkára rakódó járulékterheket, megszünteti a visszamenőleges hatályú törvényhozást és visszaállítja a társadalmi párbeszéd megszokott rendjét - sorolta Mesterházy Attila a szakszervezeti követelésekre adott MSZP-s válaszokat.
   
Hozzátette, ha a jelenlegi kormány az érdekképviseletek javaslatait nem építi be, az MSZP hatalomra jutva újratárgyalja a munka törvénykönyvét, garantálja, hogy a nyugdíjrendszer átalakításával szerzett jogok nem sérülhetnek, amint lehetősége lesz, újraszabályozza a sztrájkjog gyakorlásának feltételeit, illetve biztosítja a szakszervezeti vezetők munkajogi védelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.