Okafogyottá vált

Felfüggesztették a stratégiai cukorkészlet értékesítését

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteki hatállyal okofogyottsága miatt felfüggesztette a stratégiai cukorkészlet értékesítését - közölte a tárca.

2011.07.15 19:14MTI

A magas cukorárak letörése érdekében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter májusban döntött arról, hogy az állami tartalékból 2 millió kilogramm cukrot felszabadítanak és értékesítenek.

A piaci folyamatok időközben - többek között éppen e döntés hatására - kedvező fordulatot vettek, jelentősen csökkentek az árak. Így a stratégiai cukorkészlet eladása okafogyottá vált, ezért a VM a 2 millió kilogrammos kontingens értékesítését pénteken felfüggesztette.

A közlemény szerint a tárca a cukor árát továbbra is figyelemmel kíséri és szükség esetén a mostani döntését felülvizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.