Tudta, hogy cukorbeteg?

Gasztro-szex: Halle Berry inkább magára keni a csokit

A cukorbeteg színésznő nem ehet cukrot, így az édességet inkább magára keni, hogy legalább szépüljön.

2011.06.27 09:49ma.hu

Dél-Amerika esőerdeiből származó csodaszert már évezredek óta használják szépészeti célokra. A csoda, nem más, mint a kakaó, melynek legfőbb hatóanyaga a teobromin. A káprázatos vegyület a görög theo (isten) és a broma (étel) szavakból származik. A kakaó tehát nem más, mint az istenek eledele. 100gramm csokoládé 100mg teobromint tartalmaz - írja a napidoktor.hu.

Bár a theobromin a koffein rokona és hatása is hasonló, azonban nem a központi idegrendszeren keresztül fejti ki hatását. Ehelyett a sima izomszövetek ellazulását váltja ki.

A kakaóban található anyagok a központi idegrendszert is befolyásolják, serkentik, izgatják, illetve emelik a vérnyomást. A színésznő a kakaót használja szépsége megőrzésére.

Halle cukorbeteg, így az egyik legfinomabb édességet, a kakaó alapú csokoládé örömeit nem élvezheti. Ám külsőleg, arcpakolásként alkalmazhatja a barna port.

Pár evőkanál kakaóport olívaolajjal kever össze, majd a masszát az arcára és dekoltázsára keni.

A kúrának köszönhetően sokkal bársonyosabbnak és kipihentebbnek tűnik a bőre. Emellett odafigyel arra is, hogy a káros napsugarak ne okozzanak kárt aranybarna bőrében. Napozás közben ezért magas faktorú naptejet használ, de ezen kívül kakaóvajat is ken bőrére, hogy az illatos legyen. A kakaóbarna színésznő tehát a barna csodaszerre esküszik! Hmm..

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.