Júniusra lelassult

Nem száguld az euróövezet szolgáltatóiparának növekedése

A Markit kutatóintézet keddi jelentéséből kiderült: júniusban lassult az euróövezet szolgáltatóiparának növekedése.

2011.07.05 12:12MTI

Az intézet beszerzési menedzser indexe júniusban 53,7 pontra csökkent a májusi 56,0 pontról. Elemzők 54,2 pontot vártak.
   
Az adat megmutatja, miként alakult az ágazat tevékenysége az előző hónaphoz képest: 50 pont feletti indexérték a teljesítmény bővülését, ez alatt annak csökkenését jelzi.
   
Júniusban  már az egymást követő harmadik hónapja csökkent a mutató és  tavaly október óta a legalacsonyabb.
   
A szolgáltatási szektor teljesítményét tekintve továbbra is Németország és Franciaország áll az élen, az euróövezet két legnagyobb gazdasága e tekintetben is a növekedés motorja.

Miután a két országban erősen lassult a feldolgozóipar növekedése a múlt héten ismertetett adatok szerint, várható, hogy a szolgáltatási ágazat is lefelé fog tendálni a következő hónapokban.
   
A Markit tájékoztatása szerint a nyilvánosságra hozott adatok negyedéves összehasonlításban nagyjából 0,6 százalékos második negyedévi gazdasági növekedést vetítenek előre az első negyedévi 0,8 százalék után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.