Korlátozott az elektromos szolgáltatás

A dolgozókkal sztrájkol az áram is Görögországban

A privatizáció előtt álló görög állami villamosműveknél (DEI) hétfőn részleges áramkorlátozás kezdődött országszerte, miután a dolgozók sztrájkja miatt az áramtermelés mintegy harmada esett ki.

2011.06.20 16:25MTI

Az áramszolgáltató szektor dolgozóit tömörítő Genop szakszervezeti szövetség felhívására hétfőn reggel kezdődött a meghatározatlan ideig tartó sztrájk a kormány privatizációs tervei ellen. A munkabeszüntetés tizenhat erőműre terjed ki Görögország szerte.
   
A DEI szóvivője szerint az áramkorlátozás egyelőre csak kis mértékű, de a nap folyamán további csökkentésre lehet számítani, különösen az esti órákban, amikor növekszik a fogyasztás.
   
A kormány a további megszorítások jegyében 34 százalékra akarja csökkenteni az állam tulajdonrészét a DEI-ben a jelenlegi 51 százalékról. A következő évek mintegy 50 milliárd eurós privatizációs programjának egyik legfontosabb eleme a DEI magánosítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.