Akár 2 milliárd dollárral is nőhet a Zynga értéke

Tőzsdére viszik a parasztokat: FarmVille-ezz és gazdagodj!

Egymilliárd dolláros vagyongyarapodást tűzött ki célként, de szakértők szerint ennek a duplájához közelebb áll a Zynga, amely a facebookon vált népszerűvé olyan játékokkal, mint a FarmVille vagy a CaféWorld.

2011.07.02 10:29ma.hu

Tőzsdére viszi a Zynga tulajdonosa a cég részvényeit, amitől legalább 1 milliárd dolláros vagyongyarapodást remél. A pontos dátumot még nem határozták meg, de úgy tudni, összességében eléri a 20 milliárd dollárt a piacra dobott részvények értéke.

A Zynga azt reméli, hogy meg tudja lovagolni azt a sikerhullámot, amit az elsősorban a facebookon játszott játékaival gerjesztett - bár a FarmVille, Café World, FrontierVille és egyéb játékokat a Myspace-en, a Yahoo-n és közvetlenül a Zynga honlapján keresztül is el lehet érni.


A legújabb siker az Empires & Allies elnevezésű stratégiai játék, ami pillanatok alatt felülmúlta még a FarmVille népszerűségét is, meglepve ezzel még magát a Zyngát is. Valószínűleg ez adhatott alapot a tőzsdei bővítésre is, mert a gyors siker egyértelműen jelzi a cég felívelését.

A statisztikák szerint naponta több millió ember játszik valamelyik - vagy egyszerre több - zyngás játékkal, ami a hirdetők számára is rendkívül vonzó lehetőség. Maga a játékbirodalom is elsősorban ezzel növelte vagyonát az indulás óta: részben a játékokhoz kapcsolódó reklámfelületek eladásából, részben pedig a játékosok által készpénzért megvásárolható extra játékelemekből.

"Hiszünk abban, hogy a játék ugyanolyan meghatározó tevékenység lesz az interneten, mint a keresés, a hirdetés és a vásárlás" - mondta el Marc Pincus, a Zynga alapítója. "Mielőtt valaki befektet, reméljük, már kipróbálta a játékaink valamelyikét."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.