Hódít a Farmville!

Online szüreteléshez kattintson ide!

Az amerikai diákok egyre inkább földjeik megművelésével és a termények betakarításának fáradságos munkájával vannak elfoglalva.

2009.10.30 19:35MTI

A probléma ezzel csak annyi, hogy ezt az iskolai munka rovására, ráadásul nem a valóságban, hanem a Facebook közösségi portál Farmville játékában teszik. A felnőttek közül is egyre többen foglalkoznak a mezőgazdasági szimulációs játékkal, amelyben egy virtuális farm gondjait vehetik a nyakukba - olvasható a New York Times online kiadásában. A játék egyszerű, a játékos földet és vetőmagot kap, a megtermelt növényeket pedig virtuális pénzekért lehet eladni.

A bevételből a farm fejlesztése mellett olyan haszontalan dolgok is vásárolhatók, mint például elefántok, vagy a hőlégballonok. A türelmetlen játékosok valódi pénzért vehetnek virtuális fizetőeszközt, de az igazi Farmville-rajongók általában "saját erőből" fejlesztik online gazdaságukat. A júniusban indult játékot világszerte ma már több mint 62 millióan játsszák, közülük 22 millió legalább naponta egyszer ellátogat a virtuális farmra. A Farmville úgy tűnik, az élet minden területéről hódítja a játékosokat, az egyik legbuzgóbb résztvevő ráadásul egy valódi farmer.

Semmi nem szab gátat a játékosok fantáziájának

Az internetes játék azon a koncepción alapul, hogy sokan úgy érzik: elegük van a modern városi életből, és inkább csak egy farmra költöznének, ahol növényeket termesztenének. Az ilyen embereknek a Farmville megnyugvást, kikapcsolódást jelent - magyarázta Philip Tan, a Singapore-MIT Gambit Game Lab, a játékot kifejlesztő cég igazgatója. A rajongók mellett, a játék gyűlölőinek száma is növekszik.

A Facebook Utálom a Farmville-t blogjába főleg olyanok írnak, akiknek elegük van abból, hogy a közösségi portálos ismerőseik a padlizsántermesztés rejtelmeiről kérdezősködnek. A virtuális farmerek gyakran azzal is bosszúságot okoznak, hogy a játékhoz még nem csatlakozott ismerőseiket próbálják őstermelővé tenni.

Van, aki így üzen szíve választottjának

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.