Csak a családtagok és barátok nézhetik meg

Már a halottak is rendelkezhetnek Facebook-profillal

A Facebook nevű közösségi oldal egyik legfurcsább szolgáltatása, hogy kérésre az elhunytak profilját nem törlik, hanem egyfajta virtuális kegyhelyként tovább működtetik.

2009.10.30 08:42medipress.hu

"Amikor valaki eltávozik, nem akarunk megfeledkezni róla, ezért ha a családtagok szeretnék, az elhunyt profilját nem töröljük, csak titkosítjuk, hogy csak a családtagok és barátok férhessenek hozzá - nyilatkozta Max Kelly, a Facebook biztonsági igazgatója - Az elhunytak profilja nem jelenik meg a 'kit ismerhetek' szolgáltatásban, és a keresések alkalmával sem dobja ki a rendszer."

Az emlékprofilokat senki nem módosíthatja, és az állapotfrissítéseket, valamint az elérhetőségeket is törlik belőle. Csak a családtagok és a Facebook felhasználó barátok kérhetik a profil módosítását, és az elhunytat érintő hírek, megemlékezések megjelenítését a hírfolyamban.

"Ha szeretné, hogy elhunyt barátja, vagy családtagja profilja továbbra is elérhető maradjon, lépjen kapcsolatba a Facebook szakértői gárdájával" - nyilatkozta Kelly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.