Itt a többjátékos alkalmazás

Jön a Civilization Facebook-ra

Jövőre a közösségi oldalon is lehetőség lesz majd az idők próbáját kiálló birodalmak felépítésére.

2009.10.22 14:39ictpress

A Civilization a világ egyik legnépszerűbb stratégiai számítógépes játéksorozata. Az első Civilization több mint tizenöt éve jelent meg, de a szoftver játékmenete csak keveset változott a kezdetek óta. A játékosok a világ legnagyobb civilizációinak a történelmét írhatják újra a programban, egy általuk választott állam fejlődését irányítva az őskortól az atombomba feltalálásáig.

A szoftver többjátékos módja idáig kevés ember érdeklődését keltette fel, ez azonban most megváltozhat. Sid Meier a sorozat alkotója ugyanis bejelentette, hogy jövőre megjelenik a Civilization nevű Facebook alkalmazás. "Azóta kerestem a módját, hogy a közösségi oldalak lehetőségeit kihasználva bővítsem a Civ játékélményt, amióta a sorozat előző részét befejeztük"- írta Meier a Facebook-on.

A program alkotójának a bejegyzése szerint a Civilization Facebook alkalmazásban nagy szerep jut majd a többjátékos módnak, és az alkalmazás felhasználói a játék szinte minden területén együttműködhetnek majd, például megoszthatják majd egymással a felfedezet technológiákat, összehangolhatják a haditerveiket és a világ csodáinak a felépítésében segíthetik is majd egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.