Újfajta hirdetésekkel "támadnak"

Többet kaszálhat a Facebook a Goggle-nél

A Facebook operatív igazgatója szerint a közösségi oldal reklámfelületei a hirdetéseket vásárlók jóval nagyobb része számára válhatnak vonzóvá, mint a Google keresésekhez kapcsolódó ajánlatai.

2009.10.17 13:54ictpress

Sheryl Sandberg a Facebook operatív igazgatója egy, a cég új hirdetési ajánlataival kapcsolatos zártkörű megbeszélésen azt mondta, hogy a közösségi oldal még ebben az évben nyereségessé válhat, konkrét összegekről azonban nem beszélt. Az oldal gazdálkodását jól ismerő források szerint a Facebook vezetői félmilliárd dollárnyi bevételt szeretnének elérni ebben az évben.

"A hirdetések világa egy tölcsérhez hasonlít. A tölcsér tetején azok a reklámok helyezkednek el, amik felkeltik az emberek érdeklődését és vágyat ébresztenek bizonyos termékek után, a tölcsér alján pedig csak olyan reklámok találhatóak, melyek ahhoz célcsoporthoz szólnak, melynek tagjai nagy valószínűséggel megvesznek egy terméket. A Google a keresésekhez kapcsolódó hirdetései rendkívül eredményesek, de a képzeletbeli tölcsér alján helyezkednek el, miközben a mi reklámjaink a tölcsér tetején vannak. A reklám költések kilencven százalékának a fogyasztói igények felkeltése a célja, és ebben jóval többet tudunk nyújtani, mint a Google"- mondta el Sandberg a Facebook üzleti terveiről.

A Google a harmadik negyedévben az előre jelzettnél is több, 4,38 milliárd dolláros bevételt ért el. A több mint háromszázmillió taggal rendelkező Facebook üzemeltetőinek idáig még nem sikerült jelentős nyereségre szert tenniük, ezért is tervezik az újfajta hirdetések bevezetését, írja a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.