A közösségi oldal táplálja a zöldszemű szörnyet

Féltékenységet szül a Facebook?

Egy tanulmány felfedte, hogy a Facebook-függő főiskolások féltékenyebbek a partnerükre. Ez az irigység ördögi körébe zárja őket.

2009.08.11 13:18medipress.hu

Ez a tendencia arra sarkallja őket, hogy még több időt töltsenek a Facebookon, mert ott keresnek olyan információkat, mely tovább táplálja féltékenységüket. Így a kígyó a saját farkába harap, és még inkább függővé válnak a közösségi oldal használatától. A kanadai Guelph Egyetem kutatói szerelmes fiatalok bevonásával készítettek felmérést. Felfedezték, hogy azok, akik az olyan közösségi oldalakon időznek, mint a Facebook, olyan információkhoz juthatnak a kedvesükről, ami féltékennyé teszi őket.

Ezért még többet lépnek be az oldalra, és még több olyan adat a jut a birtokukba, amitől felüti fejét a zöldszemű szörny. A tanulmány leírja a Facebook használata és a féltékenység összefonódását, mely igen negatív hatással van a viselkedésre és a kapcsolatokra. A résztvevők egy része függőségnek nevezte azt, hogy egyre többet kattint a Facebook-ra. A szerzők további kutatásokat javasoltak ennek a visszajelzési körnek a vizsgálatára, hogy meghatározzák, az idősebbeket is érinti-e a közösségi oldalak és a féltékenység kapcsolata.

„Az egyetemista korú alanyokkal végzett kutatás kiváló kiindulópont ahhoz, hogy újabb kérdéseket tegyünk fel azzal kapcsolatban, hogy miként befolyásolják ezek az új fórumok a felnőttek kapcsolatait és más társas folyamatokat.” – mondta Dr. Brenda K. Wiederhold, a CyberPsychology and Behaviour főszerkesztője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.