Harc a kattintásért

Veszélyben a Facebook és a FarmVille együttműködése

Vitába keveredett a Facebook és a Zynga, miután a világ legnépszerűbb közösségi portálja növelni kívánja az oldalán keresztül bonyolított pénzügyi tranzakciók jutalékainak mértékét.

2010.05.14 18:36MTI

A közkedvelt FarmVille mezőgazdasági szimulációs játékot is fejlesztő amerikai vállalat egyáltalán nem örül annak, hogy a Facebook ezután 30 százalékra kívánja emelni a játékosok mikrofizetéseiből levont jutalékot.

Ezért állítólag már az is felvetődött, hogy a több mint 83 millió virtuális farmert számláló játék és a közösségi portál között megszűnik az együttműködés. Ha a feleknek nem sikerül megegyezniük, akkor a szintén népszerű MaffiaWars, FishVille, illetve a CaféWorld sorsa is veszélybe kerül - adta hírül a The Times brit napilap online kiadása (www.timesonline.co.uk).

A FarmVille, a többi közösségi portálon található játékhoz hasonlóan ingyenes, azonban a játékosok a gyorsabb előrejutás érdekében valódi pénzt válthatnak a játékban használt virtuális fizetőeszközre. A tavaly júniusban indult játékból a Zynga éves bevételét közel 150 millió dollárra (33,5 milliárd forintra) becsülik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.