Látványos, de azért drága mulatság

Így semmisül meg egy rakéta - videónk is van!

Majdnem leszállt, aztán mégis inkább felborult és egy hatalmasat robbant - a kereskedelmi űrutazás kicsit döcögősen indul, de legalább nem halt meg senki.

2015.01.19 15:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Tegnap írtunk arról, hogy Elon Musk és cége, a SpaceX forradalmasíthatja az űrutazást azzal, hogy újrafelhasználható rakétákat alkalmaznának. Létrehozták saját mobil vízi platformjukat, ahová leszállhatnak a visszafelé úton is manőverezni képes rakéták. Érthető módon, ha épségben leér egy, akkor azt újratöltés után ismét fel lehet küldeni, jelentős mértékben lefaragva az üzemeltetéshez szükséges költségeket.

Az első próba azonban nem járt sikerrel, és most azt is megnézhetjük, hogyan pusztult el a Falcon 9. A Vasember ezúttal egy videót is közzétett, amin még látványosabban megfigyelhető, hogyan sikerül majdnem a leszállás - a rakéta egészen finoman érkezett vissza a platformra, de aztán az utolsó pár másodpercben eldőlt és felrobbant.



Musk, az örök optimista, egy másodpercig sem bánkódott, hanem bizakodva tekint a következő, pár hét múlva esedékes próbálkozás elé. Elmondása szerint levonták a szükséges következtetéseket az esetből, és még a télen újra próbálkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.