Nagy formáció

Kötelékben repülő mikroműholdakon dolgozik a SpaceX

Elon Musk kereskedelmi űrtársasága "nagyon olcsó" internetet akar kínálni a elhasználóknak.

2014.11.11 19:06ma.hu

Elon Musk, a Tesla Motors és a SpaceX tulajdonosa megerősítette, hogy kereskedelmi űrtársaságának szakemberei újfajta műholdak kifejlesztésén dolgoznak. Ahogy arra a Gizmodo is felhívta a figyelmet, Musk a Twitteren jelentette, hogy a SpaceX olyan mikroszateliteket akar építeni, amelyek képesek egymással szoros összhangban, kötelékben repülni.

The Verge

"A SpaceX olyan fejlett mikro-műholdak kifejlesztésébe kezdett, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy nagy formációkban repüljenek. A hivatalos bejelentés 2-3 hónapon belül várható" - írta bejegyzésében Musk.

Amikor arról kérdezték, hogy egy globálisan elérhető, ingyenes és szabad internetszolgáltatás elindítására akarják-e használni a műholdakat, így válaszolt: "Természetesen szabad, és nagyon olcsó [internetről van szó]."

A The Wall Street Journal értesülései szerint a SpaceX rendkívül apró, alig 110 kg súlyú műholdak megépítésén munkálkodik. A technológia kifejlesztésének költségei elérhetik az egymilliárd dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.