Sara emberévekben számítva 90 éves volt

Elaltatták a német elefántmatuzsálemet

Németországban elaltatták Európa legöregebb elefánttehenét, az otthonául szolgáló Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány utolsó ormányosát.

2013.11.21 07:32MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Az 51 éves Sara életének Rostockban vetettek véget szerdán, mert az állatot a korral járó bántalmak gyötörték.

Az elefánttehén emberévre átszámítva 90 esztendős volt. Sara csontváza Rostocki Egyetem zoológiai gyűjteményébe kerül kiállítási és oktatási célokra. Az elefánttehén vélhetően 1962-ben született, Afrikában fogták be. 1964-ben került Rostockba, életének nagy részében fajtársaival élt kisebb csordában.

Utolsó fajtársa, Bibi 2009-ben pusztult el, azóta Sara egyedül élt. Szórakoztatására 2010-ben kameruni kecskéket költöztettek karámjába. Sara halálával a rostocki állatkert felhagy az elefánttartással, mert szűkös anyagi forrásai nem teszik lehetővé, hogy megfelelő feltételeket biztosítson az ormányosok számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.