Legközelebb július 16-ára terveznek űrsétát

Olasz asztronauta első alkalommal vett részt űrsétán

Parmitano a már rutinos űrhajósnak számító amerikai Chris Cassidyvel együtt hajtott végre űrsétát. A külső munkálatok során kábeleket távolítottak el, valamint egy meghibásodott videokamerát is le kellett szerelniük.

Korábbi Szojuz-képek képgaléria

2013.07.09 22:44MTI
Korábbi Szojuz-képek - katt!

Luca Parmitano személyében először tett űrsétát egy olasz asztronauta: kedden a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) egyik amerikai kollégájával együtt üzemzavar-megelőző munkálatokat és tudományos kísérleteket végzett.

Parmitano a már rutinos űrhajósnak számító amerikai Chris Cassidyvel együtt hajtott végre űrsétát. A külső munkálatok során kábeleket távolítottak el, valamint egy meghibásodott videokamerát is le kellett szerelniük az esetleges jövőbeli üzemzavarok elhárítása érdekében. Az űrhajósok emellett tudományos kísérleteket is végeztek.

Az Európai Űrügynökség és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) az interneten keresztül élőben közvetítette az eseményeket. Legközelebb július 16-ára terveznek űrsétát.

Parmitanón és Cassidyn kívül egy amerikai űrhajósnő és három orosz asztronauta is tagja az űrállomás 36. legénységének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.