A fejlesztés 2020-ra befejeződik

Oroszország az elavult Szojuz-rakéták utódlásán dolgozik

A Roszkoszmosz orosz űrhajózási hatóság a kiöregedett Szojuz típusú hordozórakéták felváltásán dolgozik, a fejlesztés 2020-ra befejeződik.

2013.01.14 23:59MTI

Mindez egy ambiciózus, átszámítva 53 milliárd eurós orosz űrprogram része.
   
A Szojuzok a hatvanas évek eleje óta szolgálnak, és amióta tavaly az Egyesült Államok leállította űrhajózási programját, az egyetlen eszköz, amely összeköttetést biztosít a nemzetközi űrállomással (ISS).
   
Oroszország "a bolygóközi közlekedésben egy teljesen új osztály kifejlesztésén" dolgozik - állítják az új programban. A következő években terveznek ember nélküli holdra szállásokat, de ennél messzebbre eljutó missziókat is.
   
Ma az űrhajózási világpiacból Oroszország 10,7 százalékos részesedést hasít ki, amit 2015-ig 14, 2020-ig pedig 16 százalékra akar növelni - közölte a Roszkoszmosz honlapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.