Három űrhajóssal

Elindult a Nemzetközi Űrállomásra a Szojuz TMA-07M űrhajó

Három űrhajóssal a fedélzetén felbocsátották szerdán a kazahsztáni Bajkonurból a Szojuz TMA-07M űrhajót, hogy csatlakozzon a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

2012.12.19 15:25MTI

Az űrhajót közép-európai idő szerint 13 óra 12 perckor lőtték fel a bajkonuri űrközpontból, és körülbelül 10 perc múlva került Föld körüli pályára. Az űrhajó várhatóan csütörtökön, közép-európai idő szerint 15 óra 12 perckor köt ki az űrállomáson.

A legénységet az amerikai Thomas Marshburn, a kanadai Chris Hadfield és az orosz Roman Romanyenko alkotja. Az új hármas csapat az orosz Oleg Novickijhoz és Jevgenyij Tarelkinhez, valamint az amerikai Kevin Fordhoz csatlakozik. Utóbbiak október 25-én érkeztek a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra.

Oroszország jelenleg az egyetlen ország, amely képes asztronautákat az űrbe juttatni, mivel 2011 nyarán leselejtezték az utolsó amerikai űrkompot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.