Kutatásra szánt anyaggal megrakodva

Visszatért a Dragon a Nemzetközi Űrállomásról

Mintegy négyszáz kilogramm kutatásra szánt anyaggal a fedélzetén biztonságosan visszatért a Földre a Dragon teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomásról, amelyre utánpótlást szállított.

2012.10.29 07:48MTI

A SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) amerikai cég gyártotta magánűrhajó a Csendes-óceánban landolt, a mexikói Baja California partjainál - közölte a NASA helyi idő szerint vasárnap. Ez volt a teherűrhajó második útja, de a májusi csak próbarepülés volt.

A Dragonra további tizenegy küldetés vár a NASA megbízásából.

A magánűrhajót a tervek szerint Los Angelesbe vontatják, majd a kutatásra szánt anyagot - köztük lefagyasztott mintákat - elküldik a NASA-nak. Az elemzések többek közt segíthetnek jobban megérteni, hogy miként hat az emberi szervezetre egy hosszabb küldetés az űrben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.