Hazajön

Lekapcsolódott a Dragon a Nemzetközi Űrállomásról

A NASA közölte: lekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Dragon magánűrhajó csütörtökön, hogy megkezdje visszatérését a Földre.

2012.05.31 13:25MTI

A Föld körül keringő űrbázison dolgozó hat űrhajós egyike az ISS robotkarjával emelte le a Dragont a Harmony űrállomásmodulról, majd miután biztonságos távolságra ért az űrkapszula, útjára engedte.
   
A Dragon ezt követően bekapcsolta a visszatéréshez szükséges hajtóműveit. Az űrhajó közép-európai idő szerint a kora esti órákban ejtőernyős fékezéssel a kaliforniai partoktól 907 kilométerre, a Csendes-óceán vízébe csobban.
   
A Dragon az első magánűrhajó, amely összekapcsolódott az űrállomással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.