A kormány 120 ezer levát biztosított a feltárásra

Késő antik kori templomot tártak fel Bulgáriában

Késő antik korból származó templomot tártak fel Bulgáriában, Szafarovóban, a fekete-tengeri üdülőhely, Burgasz közelében.

2012.05.30 05:59MTI

Az ásatások azután kezdődtek a kis bolgár tengerparti falu mellett, hogy télen a viharos tenger elmosott egy partszakaszt, és előtűntek egy római kori lakóépület és szennyvízrendszer maradványai. A feltárásokra a kormány 120 ezer levát (18 millió forintot) biztosított.
   
Eddig egy apró templom került napvilágra, amely a szakértők szerint a Kr. u. 4-6. századra datálható. Az ásatások a tervek szerint június közepéig folytatódnak. A tervek szerint a romok fölé olyan építményt húznak fel, amely megvédi a római kori maradványokat a hullámok és a szél pusztító hatásától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.