A régészek kibontják a sírokat

Embercsontok kerültek elő a tihanyi apátsághoz közel

Pintér László régész közölte: embercsontok kerültek elő Tihanyban, az apátsági templomtól nem messze; a régészek nekifogtak kibontani a sírokat.

2012.05.29 21:33MTI

A Veszprém Megyei Laczkó Dezső Múzeum régésze elmondta: a Tihanyban folyó nagyszabású építkezések során az apátsági templom melletti támfalat megerősítik, valamint korszerűsítik a vízvezetéket. A keddi földmunkák alkalmával a gépek emberi csontokat fordítottak ki a talajból.
   
Mivel a muzeológusok sejtették, hogy ezen a környéken régészeti leletre bukkanhatnak, a megyei múzeum egy munkatársa szakértőként vesz részt a beruházásban, ő értesítette a múzeumot, amely a régészeti feltárás idejére leállíttatta a helyszínen a munkálatokat - tette hozzá.
   
Az első földmozgatásokkal, az apátsági templomtól körülbelül negyven méterre találták az első sírfoltokat, 7-9 sír bukkant elő, egyelőre nem tudni, milyen korból származnak - közölte Pintér László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.