Ezúttal rákok hullottak el

Folytatódik a rejtélyes állatpusztulás Peru partjainál

Több száz delfin és pelikán után több ezer rák hullott el Peru partjainál.

2012.05.28 20:28MTI

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint egy kis méretű fajta képviselőiről, három centis példányokról van szó. A döglött tengeri élőlényekre Peru fővárosától, Limától hatvan kilométerre délre találtak.
   
Az iparért és a halászatért felelős limai minisztérium vizsgálatot rendelt el az ügyben, de még korai, hogy megállapítsák, mi okozta a rákok vesztét.
   
Perut február óta sújtják rejtélyes állatpusztulások, mintegy 900 delfin és több száz madár - javarészt pelikán - hullott el. A szakemberek egyelőre értetlenül állnak a jelenség előtt, többen azonban morbillivírus okozta fertőzésre gyanakodnak. Mások szerint viszont a Csendes-óceán vizének felmelegedése állhat a jelenségek hátterében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.