Amerikai és német kutatók

Földrengési adatokból megállapították Jézus halálának pontos idejét

Amerikai és német geológusok azt állítják, hogy kiszámolták Krisztus keresztre feszítésének valódi dátumát.

2012.05.27 11:57ma.hu

A nemzetközi földtani szakfolyóirat, az International Geology Reviewban frissen megjelent cikk szerint a tudósok számításai alapján Jézust pénteki napon feszítették keresztre, április 3-án, mégpedig Kr. u. 33-ban.

A U.S. Supersonic Geophysical szakembere, Jefferson Williams és német kollégái, Markus Schwab valamint Achim Brauer elemezték a szeizmikus aktivitást a Holt tenger közelében és a földrengésekről szóló leírásokat, az Új Szövetség Máté evangéliuma alapján.

E szerint (Máté evangéliuma 27) amikor Jézus meghalt a kereszten, a föld rengett és a sziklák meghasadtak.

A tudósok, akik a Holt tengeri talajmintákban megtaláltak két földrengésre utaló nyomot is, úgy vélik, hogy az utolsó földmozgások Kr.u. 26 és 36 között mentek végbe, akkoriban volt Júdea helytartója Poncius Pilátus, és ahogyan a négy evangélium is mondja, Jézust pedig keresztre feszítették.

Az ismereteket és a komoly bizonyítékokat, összevetve Máté evangéliumával, a zsidó kalendáriummal és az asztronómiai adatokkal, a kutatók megállapították a keresztre feszítés pontos dátumát – írta a folyóirat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.