Meglepetés

Anya lesz a prágai állatkert legidősebb gorillája

Kölyköt vár Kamba, a prágai állatkert legidősebb gorillája gondozói legnagyobb meglepetésére.

2012.11.02 22:14MTI

Az állatkert szóvivője a cseh hírügynökségnek elmondta, hogy a gondozók már egyáltalán nem számoltak azzal, hogy Kambának utódja születik, a gorilla életkora és egészségi állapota miatt. Ezért attól tartanak, hogy a jövő év elejére várt szülés problémás lesz.

"Az esetleges komplikációkra felkészülve állatorvosok és emberorvosok állandóan készenlétben lesznek, és a gorillapavilonban egy készenléti műtőt hozunk létre - közölte Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója.

Kamba egyelőre a gorillacsoporttal marad, mert ha elválasztanák társaitól, az megviselné őt.

Kamba a kameruni esőerdőkben született valamikor az 1970-es évek elején. Először 2005-ös prágai érkezését követően lett vemhes, ám kicsinye elpusztult a szülést követően, és Kamba élete is veszélybe került.

A prágai állatkert hosszú évek óta foglalkozik gorilla fajmentéssel, az elmúlt évtizedben született is néhány kölyök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.