Totálkárosra zúzták

Leszakadt a fülke a magyar kamionról

Hiába voltak jók a beállítások a Nürburgringen, összetörték az OXXO versenykamionját!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2011.07.15 14:07Bruno - ma.hu

A híres német pálya szervezői olyan sűrű programmal készültek a hétvégére, hogy már pénteken meg kellett rendezni az időmérő futamokat. Míg Magyarországon tombolt a kánikula, addig a Nürburgringen 22 fok volt a csúcshőmérséklet, ennek ellenére rengeteg néző volt kíváncsi a kamionversenyre.

Az OXXO Energy Truck Race Team pilótája, Birnbauer Zoltán „Bimbi” a 14. helyen kvalifikálta magát a szombati versenyre, úgy, hogy végig egyre gyorsabb köridőket tudott futni.

KATT a képre!

Szombaton verőfényes napsütés köszöntötte a mezőnyt, a hőmérséklet 27 fok közelébe emelkedett. Az első futamban jól kapta el a rajtot Bimbi, ráadásul a két Allgauer kamion egymást lökte ki, így néhány kör után pontszerző helyen autózott Bimbi. Az élen gigászi csata zajlott a dobogóért, de hátrébb sem adták könnyen a pozíciókat, így Bimbi szinte végig harcban állt. Ahogy a sárga Allgauerek felzárkózás közben megérkeztek mögé, óriási nyomás alá helyezték Bimbit, aki egy idő után nem bírta tartani a tempót, egy balos kanyarban túl gyorsan akart fordulni, így megpörgött a pályán. Mire összeszedte magát, visszaesett a 16. helyre, ahonnan még tudott egyet előzni a futam végéig, így a 15-nek intette le a kockás zászló.

A délutáni futamban még jobban rajtolt az OXXO pilótája, előzött is néhányat, ám az első kanyarokban a gyári csapatok visszavették pozícióikat, így Bimbi középmezőny elejében tudott csak megragadni. Jól is tartotta magát egészen addig, míg az angol Summerfield ki nem csúszott a pályáról, majd agresszív visszatérése közben a szabályosan haladó magyar kamiont úgy oldalba találta, hogy az OXXO kamionján elment a futómű, emiatt Bimbinek ki kellett állnia.

Vasárnap reggel már nem volt olyan meleg, mint szombaton, de Bimbi a hűvösebb aszfalton is gyorsabb volt, mint előző nap, ez azt jelentette, hogy a beállítások jó irányba haladnak. A gyári csapatok mögött a 12. helyen kvalifikálta magát Bimbi az első futamra, és a rajtot is sikerült jól elkapnia. Próbált rajta maradni az élmezőnyön, s ez olyannyira sikerült is neki, hogy már-már támadó pozícióban volt, amikor Summerfield ugyanabban a kanyarban, mint szombaton, megpördült. Bimbi most óvatosabb volt, tanulva az előző nap eseményeiből lassított, és kívülről kerülte meg az angol kamiont. Sikerült is volna megúsznia a karambolt, ha a spanyol José Bermejo nem érkezik balról, mint egy felbőszült bika. Történt ugyanis, hogy José kicsúszott a jobbos kanyarban, és a fűről lassítás nélkül akart visszatérni a pályára a külső íven. Persze ez nem sikerülhetett, így megcsúszott, és szó szerint felnyársalta az OXXO kamionját, leszakította „Tiby”-ről a fülkét, kiütötte alóla a hátsó futóművet, és ripityára törte szinte az egész bal oldalát. Innentől véget is ért a hétvége az OXXO Teamnek, hisz a következő futamig mindössze egy óra lett volna a javításokra, de talán egy hét sem lesz elég rendbe hozni a versenykamiont.

A balesetek miatt mindössze egy futamot tudott befejezni Bimbi, ráadásul szinte totálkárosra törték az OXXO versenykamionját. A következő versenyig több mint egy hónapja van a csapatnak, így van idő rendbe hozni a kamiont, és kipihenve, szinte új kamionnal utazhat a Csehországi Most-ba augusztus 25-én az OXXO Energy Truck Race Team.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.