Ha van warm-up, van eredmény és gyűl az eb pont

A Hahn - Oxxo Racing Team spanyolországi eredményeivel vezeti a pályakamionos Európa bajnokságot!

Bebizonyosodott a szabadedzések jelentősége nem csak a beállítások és a kamion szempontjából, hanem Balázs számára is nagyon fontos a tapasztalatszerzés az új kamionnal a 2010-es pályákon.

2010.06.07 10:09Oxxo Racing

Stresszes és fárasztó, szervizproblémákkal tűzdelt szombat után végre új napra virradt az Oxxo Racing Team.

A vasárnapi szabadedzésen részt tudott venni Balázs és a kamion és készen állt a melegítésre. Bebizonyosodott a warm up jelentősége, nem csak a beállítások és a kamion szempontjából fontos a melegítés, hanem Balázs számára is. Minden kör újabb tapasztalatszerzés az új kamionnal a 2010-es pályákon.

Warm up után következett a Q1-es időmérő ahol egy új beállításnak köszönhetően a 6. legjobb időt mente Szobi, és ez a lendület végül a superpole döntőben a 7. helyre volt elég a rajtrácson. Balázs és Hahn kidolgozott egy új beállítást, alapvetően keményebbé tette a versenykamiont és így még jobb kanyarsebességre volt képes az amúgy is 48 celsius fokos aszfalton, ami egyébként is tapadásáról híres.

Az első verseny rajtját jól csípte meg Balázs és komoly üldözésbe kezdett. Előzés előzést követett a pályán, mire a mezőny elérkezett az utolsó köréhez, de ekkora már Balázs az 5. helyen terelgette a kamiont. Végül egy féktávnak és Alex Lvov szemfülességének köszönhetően az utolsó kanyarokban megelőzve, a 6. pozícióban intették le az Oxxo Racing pilótáját. Hahn ezen a versenyen a dobogó második fokára állhatott aki nem bírt az előtte versenyző spanyol – hazai pályán bizonyító– Antonio Albacetével, de tíz másodperccel maga mögé utasította a tavalyi Európa-bajnok David Vrseckyt.

A második versenyen az első futam eredményei alapján állnak a rajtrácsra a versenyzők fordított sorrendben az elsőtől a nyolcadik helyig. Ennek megfelelően Balázs hatodik helye a harmadik pozíciót jelentette a rajtnál.

Elrajtolt a mezőny és a fordított rajtrendszer megmutatta a szépségét. Balázs a célegyenes végén negyediknek fordult és ezután megérkezett rá Albacete aki nem bírt a magyar pilótával, mert rutinosan védte az íveket. Több, mint 5 körön keresztül próbált Antonio beszúrni Balázsnak mire végül sikerült neki. A mögötte érkező Bösiger szokásos agresszív stílusában esett a magyar versenyző mögé és megkezdte az előzést, de valójában még nem volt pozícióban és oldalba is találta az Oxxo kamionját. Balázs keresztbefordult és a megsérült az oldalelem kigyulladt a kipufogó hője miatt.

Bösiger feladni kényszerült a versenyt a baleset miatt, míg Balázs a legjobb tűzoltásnak a menetszelet választotta így az őt megelőző Vrsecky és Hahn nyomába indult és 7. helyen futott be. Az elöl autózó versenyzők óriási előnyre tettek akiket csak Albacetének sikerült behoznia így kettős győzelmet szerezve a vasárnapi futamokon. Mögötte a nap meglepetése Alex Lvov és Anthony Janiec végzett megszerezve életük legjobb eredményeit Balázs és Antonio harcának köszönhetően.

Ezen a versenyen ötödikként ért be Balázs csapattársa Jochen Hahn aki így mindössze 5 ponttal lemaradva összetettben a második helyezett az Európa-bajnokságban 84 ponttal, előtte 89 ponttal Antonio Albacete. Szobi Balázs a 8. helyen áll az összesítésben.

A Hahn - Oxxo Racing Team spanyolországi eredményeivel vezeti a pályakamionos Európa bajnokságot! Mögöttünk az MKR Technologies Renault csapat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.