null

Volvo XC90 - szabadidőautó

Egy olyan családi autó ami kombi kivitelének köszönhetően remekül pakolható, 7 személy is kényelmesen elfér, és az új fejlesztésű elektronikus összkerékhajtásának köszönhetően terepen is kiválóan megállja a helyét.
2002.12.13 08:26

A sportterepjáró háromféle motorral kapható. A legerősebb, 272 lóerős változat 2.9 literes, soros hathengeres blokkal és két turbóval. Maximális nyomatéka 380 Nm. Ehhez a motorhoz alapként kínálják a négyfokozatú Geartronic automata nyomatékváltót. A másik benzinmotor az öthengeres, 2.5-ös erőforrás. Az alacsony turbónyomásnak köszönhetően a maximális teljesítmény 210 lóerő, nyomatéka pedig 320 Nm. A harmadik motor a D5-ös dízel, melynek 163 lóerő a teljesítménye és 340 Nm-es a csúcsnyomatéka.

A göteborgi Torslanda üzemből kikerülő autóknak várhatóan Észak-Amerika lesz a legnagyobb felvevőpiaca, a gyártási volumen 65 százalékát ott kívánják értékesíteni. A Volvo XC90 amerikai világpremierje után Európában elsőként Genfben látható, nálunk ősztől bukkan fel az utcákon.

prev[4/4]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.