null

Volvo XC90 - szabadidőautó

Egy olyan családi autó ami kombi kivitelének köszönhetően remekül pakolható, 7 személy is kényelmesen elfér, és az új fejlesztésű elektronikus összkerékhajtásának köszönhetően terepen is kiválóan megállja a helyét.
2002.12.13 08:26

Az XC90 személyében egy olyan családi autó született, ami kombi kivitelének köszönhetően remekül pakolható, hosszú tengelytávja miatt 7 személy számára biztosít helyet, ráadásul magas hasmagasságának és az új fejlesztésű elektronikus összkerékhajtásának köszönhetően terepen is kiválóan megállja a helyét.

A V70 Cross Country alapjaira épülő modell - amellett, hogy kifejezetten új színfolt a palettán - külső jegyeiben nemsokban tér el más Volvóktól: a hűtőmaszk a márkajelvénnyel, a meredek orrész, a nagy hűtőrács, a hangsúlyos V-alakú motorháztető, a széles váll és a különleges kialakítású, a V70-est idéző hátsó lámpák a kidomborodó motorháztető, a hátsó lámpatestekig végigfutó markáns váll, mind ismerős elemként tűnnek fel.

Új megoldás a vezetőülés teljesen előretolása, így a szélvédő nagyon közel került az autó orrészéhez. Ezzel a megoldással a kényelmes, nagy térhez úgy jutottak a svéd mérnökök, hogy a V70-eshez képest csak 87 mm-rel növelték az autó hosszát, ami így már 4,8 méter hosszú. Az így nyert tágas belsőben ergonómikus műszerfalat, kézre eső kezelőelemeket alakítottak ki. Az utasok szórakoztatásáról a Dolby Pro Logic II rendszerű hifi és 6,5 collos LCD kijelzős TV gondoskodik.

[1/4]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.