null

Volvo XC90 - szabadidőautó

Egy olyan családi autó ami kombi kivitelének köszönhetően remekül pakolható, 7 személy is kényelmesen elfér, és az új fejlesztésű elektronikus összkerékhajtásának köszönhetően terepen is kiválóan megállja a helyét.
2002.12.13 08:26

A gyár mindig is fontosnak tartotta a biztonsági szempontokat, s ennek megfelelően az XC90-esben is sok aktív és passzív biztonsági elem található. Mint azt a gyári töréstesztek is igazolják az XC90 ugyanazt a magas biztonsági nívót képviseli, mint a márka kifejezetten aszfaltra készült személyautói. Gondoltak például a borulás veszélyességére is, és ezért egy stabilitás fokozó RSC (Roll Stability Control) rendszert fejlesztettek ki. A rendszer egy szenzor segítségével érzékeli a billenés sebességét és szögét, majd ebből egy számítógép dönti el, hogy mennyire veszélyes az adott manőver.

Igazán kritikus helyzetben a DSTC kicsúszás gátló berendezés vagy a kerekek különböző mértékű lefékezésével vagy pedig a motor teljesítményének csökkentésével addig avatkozik be, amíg az autó az alulkormányozott tulajdonságot el nem éri.

Természetesen megtalálhatók az övfeszítők és a függönylégzsákok is, amik minden utast külön-külön védelmeznek. Hogy ne következzen be baleset, ennek érdekében még vészfék asszisztenst is beépítettek, így pánik jellegű fékezésnél sokkal könnyebb a megállás.

prev[3/4]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.