Szavaztak a sportújságírók

Janics, Berki, Kiss: átadták az év sportolója címeket

Kiss László lett az év szövetségi kapitánya, Berki Krisztián az év sportolója, Janics Natasa az év legjobb női sportolója a magyar sportújságírók szavazatai alapján.

2010.12.22 07:38MTI

Kiss László először nyerte el az elismerést, bár az Év sportolója-szavazáson már hatszor nyert, de mindannyiszor az edzők között. Az 1958 óta tartó voksolás örökranglistáján mostani sikerével feljött a harmadik helyre. Kiss irányításával az úszók a margitszigeti Európa-bajnokságon és az eindhoveni rövidpályás Eb-n is hat aranyat szereztek. A második helyen a tavaly harmadik Storcz Botond, a kajak-kenusok kapitánya, míg a harmadikon Kulcsár Győző, a párbajtőrözők vezetője végzett.

Berki Krisztián az év sportolója


A tornász Berki Krisztián lett az év sportolója. A világbajnok versenyző fölényesen végzett a voksolás élén.

Tornász legutóbb 2002-ben, Csollány Szilveszter révén érdemelte ki az Év sportolója címet.

A 25 éves Berki négy Európa-bajnoki cím és két vb-ezüst után szerzett idén vb-aranyat lólengésben. A második helyhez szintén vb-aranyérem kellett, a tavaly a világ legjobb sportlövőjének választott Sidi Péter müncheni sikerével első magyar sportolóként szerzett indulási jogot a 2012-es londoni olimpiára. A harmadik, úszó Cseh László már ötödször lett díjazott a választáson, korábban háromszor volt második (2003, 2005, 2008), egyszer pedig nyert (2006).

Az év férfi sportolója Berki Krisztián tornász (k) lett. Második, Sidi Péter sportlövő (b) a harmadik pedig Cseh László úszó lett. (fotó: MTI)


Janics Natasa az év női sportolója

Janics Natasa lett az év legjobb női sportolója. A kajakozó, aki idén három aranyat és két ezüstöt nyert a vb-n, 2004 után másodszor végzett a voksolás élén. Janics a tavaly győztes Hosszú Katinkát előzte meg, az úszó a nyári margitszigeti Eb-n háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A harmadik helyen az idén Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Mészáros Anett végzett, személyében először lett díjazott cselgáncsozó a nőknél.

Kovács István az év edzője

Kovács István lett az év edzője. A világbajnok Berki Krisztián mestere biztosan végzett a voksolás élén, egyedüliként került 1000 pont fölé. Tornaedző legutóbb tíz éve volt díjazott, akkor Limperger István, Csollány Szilveszter trénere a második helyen végzett. Ezúttal a tavaly harmadik Csipes Ferenc végzett másodikként, tanítványai közé tartozik a kajakos Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, s lánya, Tamara. A harmadik helyen a többek között a Verrasztó testvéreket, Evelynt és Dávidot, valamint Mutina Ágnest edző Fehérvári Balázs zárt.

A Kovács, Janics kajakkettes a legjobb csapat

A Kovács Katalin, Janics Natasa kajakkettes lett az év csapata. Janics így egyéni győzelme után duplázott, Kovács pedig - aki 2002 óta minden választáson díjazott volt - az örökranglistán a második helyen áll az öttusázó Balczó András mögött. A kétszeres olimpiai bajnok páros idén 200 méteren nyert világbajnoki címet, és tagjai voltak a szintén vb-aranyérmes 500 m-es négyesnek. A második helyen az Európa-bajnok és vb-bronzérmes férfi párbajtőr-válogatott szoros versenyben előzte meg a Margitszigeten Eb-győztes női 4x200-as gyorsúszó váltót.

Janics Natasa (j) lett az év legjobb női sportolója a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 53. alkalommal kiírt szavazásán. (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.