Alkalmatlan a téli sportolásra

Vékony a jég a Balatonon

Alkalmatlan a téli sportolásra a befagyott Balaton, mert mindössze 3-3,5 centiméter vastag jég borítja, a következő napokban pedig olvadás várható - tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízrendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn az MTI-t.

2010.12.20 17:23MTI

A rendőrkapitány beszámolója szerint a hétvégén jelentős fagyok voltak, de szerencsére senkinek nem jutott eszébe, hogy pár nap alatt megfelelőre hízhat a tó jege, így eddig nem történt sehol baleset a Balatonon a beszakadó jég miatt.

A déli part mentén összetorlódott, töredezett, buborékos a jég, de valamivel beljebb sima a felülete, azonban még nem képes megtartani embereket.

A következő napokban enyhülés várható az időjárásban, így a kialakult jégborítás jelentős része várhatóan elolvad. A szakemberek szerint csak a 10 centiméter feletti vastagságú, acélos, homogén minőségű jég alkalmas a téli sportolásra, de erre még várni kell a Balatonnál - tette hozzá Horváth László.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.