Kellett az a bejáró

Száz köbméternyi sittet pakoltak a munkások a Balatonba

A vízügyi igazgatóság szakemberei a nádas felmérése közben bukkantak Balatonmáriafürdőn a munkásokra, akik legalább száz köbméternyi sittet hordtak a Balaton medrébe, hogy megrendelőjük tekintélyes méretű bejáróját megépítsék

2010.09.24 08:56MTI

Erről írt a pénteki számában a Somogyi Hírlap.

Betontömbökön, téglán, cserepeken túl azbeszt tartalmú hullámpala is volt az építési törmelékben, melyet a munkások ötven méter hosszan, és helyenként több mint másfél méter szélesen terítettek szét a nádasban: egy korábbi, közel százötven méterre a tóba nyúló illegális bejárót erősítettek meg.

A szerdai tettenéréskor a felmérők azonnal értesítették a hatósági személyként eljáró természetvédelmi őrt, akinek kora délután - a munkások a kiérkezésekor már nem voltak a helyszínen - egy név is a rendelkezésére állt, mely kiindulási alap lehet a majdani eljárásoknál.


A vélt megbízónak a természetkárosításon túl az engedély nélküli feltöltésért és hulladéklerakásért is felelnie kell majd.

Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő térségében az őszi építkezések idején többször előfordult már hasonló eset, bár már csak a végeredmény volt látható - olvasható a megyei napilapban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.