Megint rombolt a "futball szeretete"

Mentősre támadtak a randalírozó kispesti szurkolók

A pirotechnikai eszközöket pályára dobáló és gyalázkodó budapesti meccslátogatók ellenálltak a rendőri intézkedésnek is.

2010.10.24 11:43MR1- Kossuth

Az első félidő közepes iramú, helyzet nélküli játékot hozott. A 68. percben Pavlovic második sárga lapja után emberelőnybe került a Honvéd, mégis a hazaiak játszottak fölényben és alakítottak ki nagy gólhelyzeteket. A találkozó végül gól nélküli döntetlennel ért véget.

Nem múlt el azonban botrány nélkül a mérkőzés.

A meccs az 50. percben szakadt félbe, ezt követően negyed órát állt a játék. Történt pedig, hogy a vendég Kispest szurkolói különböző pirotechnikai eszközöket használtak, illetve dobáltak be a pályára.

Romboltak a szurkolók. (fotó: MR1-Kossuth)


Az ezt követő rendőri intézkedésnek ellenálltak, minősíthetetlen bekiabálások közepette még egy teljesen tétlenül várakozó mentősre is rátámadtak.

A rendőr helyreállítása érdekében a rohamrendőröknek könnygáz bevetésére is szükségük volt, végül aztán sikerült kiüríteni a szektort, a renistens „drukkereket” pedig kiszorították a stadionból.

Koncz Katalin, a Kaposvári Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, összesen hat személyt állítottak elő a mérkőzés közben.

Rongálás, rendzavarás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelniük.

A labdarúgó Monicomp Liga 11. fordulójának szombati eredményei:

- Szolnoki MÁV FC-MTK Budapest 2-1,
- Kecskeméti TE-ERECO- Videoton FC 2-4,
- Szombathelyi Haladás-BFC Siófok 4-0,
- Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 0-0,
- Lombard Pápa-Újpest FC 3-1,

pénteken játszották:
- Paksi FC-Győri ETO FC 2-1,
- ZTE FC-Vasas 2-1.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.