Kirúgták Koemant?

Egervári Sándor az új szövetségi kapitány

Egervári Sándor lett a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, miután Erwin Koeman szerződését közös megegyezéssel felbontotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

2010.07.23 11:59MR1- Kossuth

Ezt jelentette be Csányi Sándor, az MLSZ július 6-án megválasztott elnöke pénteki, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A 60 éves Egervári bajnokságot nyert a Dunaferrel (2000), valamint az MTK-val (1999, 2003), tavaly pedig bronzérmet szerzett az U20-as válogatottal az egyiptomi világbajnokságon. Egervári Sándor augusztus 11-én az angolok ellen, a legendás Wembley Stadionban mutatkozhat be a nemzeti csapat kispadján. Erwin Koemant 2008. április 24-én - május elsejei hatállyal - nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Győzelemmel mutatkozott be, a válogatott 3–2-re nyert Görögország ellen. Első négy mérkőzésén veretlen maradt a csapattal, 2008 szeptemberében, Svédország ellen szenvedett először vereséget kapitányként.

A világbajnoki selejtezőkön 5–1–4-es mérleget hozott a válogatott, amely Dánia, Portugália és Svédország mögött a negyedik helyen végzett az európai 1. csoportban, Koeman taktikája A Svédország és Portugália elleni mérkőzéseken rengeteg kritikát kapott.

Hét győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség a mérlege a válogatottal, utolsó nyolc mérkőzéséből azonban mindössze egyszer nyert és egyszer döntetlent játszott a csapata, összesen négy gólt szerezve. Hollandia ellen irányíthatta utoljára a magyar csapatot 2010. június 5-én, akkor a magyar válogatott 6–1-re kikapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.