Szalay második, Palik a harmadik

Tereprali Ob: a Korda-Tóth páros győzött

Pénteken a fék meghibásodása, szombaton két defekt, vasárnap pedig a mély sár hátráltatta a Palik László, Darázsi Gábor párost a Mohács-kupán. A Korda-Tóth páros győzött, a Palik Racing Team egysége végül negyedikként, a magyar értékelésben harmadikként végzett az országos tereprali-bajnokság szezonnyitóján.

2010.03.28 19:15Palik Racing Team

A sebességzónák GPS koordinátáinak nem pontos kijelölése miatt a szervezők mégsem változtattak jelentősen a szombat délután megállapított abszolút sorrenden, órák helyett „csak” percekben mérték a büntetéseket.

– Bevallom őszintén, nem foglalkoztam a változtatásokkal, nem akartam, hogy bármi elvonja a figyelmemet, Gabival csak a versenyzésre koncentráltunk – nyilatkozta a tavalyi bajnokság ezüstérmese, Palik László.

– Ami a mohácsi futam záró napját illeti, sajnos folytatódott a rossz szériánk. Pénteken a fékkel voltak gondjaink, szombaton két defektet kaptunk, vasárnap pedig a mély sárba ragadtunk bele, Bálint Zoliék húztak ki minket. Bár a szervezők remek munkát végeztek, talán nem meglepő, hogy azt mondom, ez nem a mi hétvégénk volt. Nem szokott ennyi problémánk lenni, most viszont kijutott nekünk a jóból…

A nehézségek miatt Palik elégedett az eredményével.

– Mivel a harmadik helyen végzett Zdenek Porizeknek nincs magyar licence, a hazai értékelésben a dobogón végeztünk és értékes pontokat gyűjtöttünk. Számunkra ez az egyetlen pozitívum a futammal kapcsolatban – folytatta Palik.

– Persze, nem érdemes keseregni, hiszen alig két hét múlva folytatódik az ob, s biztos vagyok benne, a következő viadalon is nagy küzdelem lesz.

A Mohács-kupa végeredménye (nem hivatalos):

1. Korda Erik, Tóth György(Nissan) 4:10:47 óra, 2. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:41 perc hátrány, 3. Zdenek Porizek, Zdenek Ulehla (cseh, BMW) 13:08 p h., 4. PALIK LÁSZLÓ, DARÁZSI GÁBOR (NISSAN) 14:55 P H., 5. Lukács András, Szegedi Ferenc (G-Baba Proto Evo) 15:52 p h., 6. Bálint Zoltán, Marton Dániel (Nissan) 25:20 p h.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.