A kocsinak inkább a technikás részek fekszenek

Tereprali-bajnokság: Hiba nélkül tartotta helyét a Palik-Darázs duó

A pénteki kettő és a szombaton rendezett négy szelektív szakaszt követően a negyedik helyen áll a Palik László, Darázsi Gábor páros a tereprali-bajnokság derecskei futamán. A címvédő duó hiba nélkül száguldott végig a Bomba Energy Drink-kupa húsz és nyolcvan kilométeres pályáin.

2009.04.11 19:30Palik Racing Team

Az már a rajt előtt nyilvánvaló volt, hogy a hosszú egyenesekkel tarkított szelektíveken a lóerők közötti különbségek döntenek majd.

– Az autó hibátlan, pedig padlógázzal megyünk át a szakaszokon –
mesélte a 2008-ban Magyarországon az Év autóversenyzőjének választott Palik László.

– Élvezzük a viadalt, mindössze az a gond, hogy amíg a mi Nissanunk alulról háromszáz lóerős, addig az előttünk álló vetélytársak négyszáz felett vannak. A kocsinknak inkább a technikás részek fekszenek. Persze, nincs ezzel probléma, tudtuk, hogy nagyjából erre számíthatunk. Számunkra most az a legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk, hiszen roppant kiegyenlített a mezőny, úgyhogy valószínűleg nagyon szoros lesz a bajnokság vége.

A Palik Racing Team tagjai által felkészített honvédségi-csapat is kitesz magáért: az első versenyén száguldó Bálint Zoltán, Honfi Barnabás kettős a pénteki helyezéséhez képest egy pozíciót javított és nyolcadikként várja a vasárnapi rajtot.

Bomba Energy Drink-kupa

Állás a második nap után (Nem hivatalos):

1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel) 2:01.59 óra, 2. Fazekas Károly, Horn Albert (magyar, BMW) 2 perc hátrány, 3. Miroslav Zapletal, Zdenek Ulehla (cseh, Mitsubishi) 2:26 p h., 4. PALIK LÁSZLÓ, DARÁZSI GÁBOR (MAGYAR, NISSAN) 4:47 P H., ...8. Bálint Zoltán, Honfi Barnabás (magyar, Nissan) 19:41 p h.

Bomba Energy Drink-kupa, a 2009-es magyar tereprali-bajnokság első futama (Az össztáv 597,4 kilométer, a szelektív szakaszok hossza 368 km)

7. szelektív szakasz (vasárnap): 22 kilométer
8. szelektív szakasz (vasárnap): 80 kilométer
9. szelektív szakasz (vasárnap): 22 kilométer

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.