Ki rosál be elsőnek?

Anand és Topalov 2 millió euróért viaskodik a sakkvilágbajnoki címért

Szófia rendezheti meg április 5. és 23. között a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) világbajnoki címéért kiírt párosmérkőzést az indiai Viswanathan Anand és a bolgár Veszelin Topalov között.

2009.10.18 08:43MTI

Ezt a Chessdom.com internetes szaklap adta hírül a FIDE-kongresszus friss döntésére hivatkozva. Eszerint a világszervezet vezérkara pénteken egyhangúlag megszavazta, hogy a bolgár főváros fogadja jövő tavasszal a vb-finálé résztvevőit. Anand és Topalov díjazására 2 millió eurót szánnak, 1 millió pedig a FIDE-jogdíjat és a rendezési költségeket hivatott fedezni.

Szófia részéről a kötelezettségvállalást a házigazdaságra külön megerősítette Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, aki személyesen vállalt kezességet a címmeccs gondmentes lebonyolításáért.

A FIDE egyidejűleg elutasította a Szófia mellett a rendezői tisztért szintén bejelentkezett Isztambul és Szingapúr ajánlatát, amely egyformán 1 millió euróval kisebb összegről szólt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.