Katinka Európa-csúcsot úszott

Vizes vb: Hosszú Katinka bronzérmes 200 m vegyesen

Hosszú Katinka 2:07.46 perces Európa-csúccsal bronzérmet szerzett hétfőn 200 m vegyesen a római vizes világbajnokságon. Ugyanebben a számban Verrasztó Evelyn hetedik lett.

2009.07.27 19:52MTI

Hosszú vasárnap délelőtt, az előfutamban 2:09.12-vel írta át először a kontinensrekordot, s bár az aznap délutáni elődöntőben elmaradt friss legjobbjától - amint azt utóbb mondta, edzői utasításra nem "hősködött", visszafogta magát -, a hétfő esti fináléban jelentősen tovább javított idején.

Az 1-es pályán végig a harmadik helyen úszott, s a hajrában még meg is közelítette a másodikként végzett ausztrál Stephanie Rice-ot. Ideje a vb előtt világcsúcsnak számított volna. Verrasztó, aki jórészt a hatodik-nyolcadik helyen tempózott a 7-es pályán, 2:09.98-cal végzett a hetedik helyen. "Kettő nulla kilencen belül szerettem volna úszni, de majd jövőre sikerül" - összegzett szűkszavúan.

Győzött az amerikai Ariana Kukors 2:06.15 perces világcsúccsal. A korábbi rekordot ugyanő tartotta vasárnap óta, akkor 2:07.03-at úszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.