Osztálynyi különbség

A Barca lemosta a Bayernt

Roppant magabiztos győzelmet aratott az FC Barcelona a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája tegnap esti negyeddöntőjében. A négygólos kiütés után a visszavágó csupán formalitásnak tűnik.

2009.04.09 07:55nb1.hu

Tovább erősödött az a tétel, miszerint a jelenlegi Bayern München a végletek csapata. A bajor gárda az elmúlt hónapban előbb a Sporting Lisszabonnak rúgott két mérkőzésen egy tucat gólt, majd a Bundesligában szaladt bele egy hatalmas pofonba a Felix Magath vezette Wolfsburg otthonában (1-5).

A tegnapi találkozó egyértelműen az utóbbi vonulathoz sorolandó: a tartalékos védősorral felálló németeket már az első félidőben ízekre szedte a Barcelona. Van Buyten és Lucio hiányában Demichelis párjaként a rutintalan Breno próbálta megakadályozni a hazai rohamokat, akiből most Dzeko és Grafite helyett Messi és Eto’o csinált több ízben bohócot.

A katalánok az első félidőben már-már tökéletes játékkal rukkoltak elő, és 4 góljukkal eldöntötték a találkozót. Különösen a hazai csatártrió villogott, amelynek minden tagja eredményes volt. A Bayern a második félidőben sem tért igazán magához, és erejéből már csak arra futotta, hogy a valamelyest lassabb tempót diktáló Barca ellen „megőrizze” a különbséget.

Ugyan a müncheni visszavágó még hátravan, de nehéz elképzelni, hogy Jürgen Klinsmann vert serege kivívja a továbbjutást...

Eredmény:
FC Barcelona-Bayern München 4:0 (4:0)
Gólszerzők: Messi (2), Eto’o, Henry

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.