Nyolc között a katalánok

Ötöt hintett a Barca a Lyonnak

Az idegenbeli döntetlen után a Barcelona hazai pályán simán intézte el a Lyon csapatát, elsősorban az ezúttal kétszer, a Bajnokok Ligájában pedig ötvenedszer eredményes Henry vezérletével.

2009.03.12 07:11nb1.hu

A párharc első, lyoni összecsapása után a Barcelona lehetett elégedettebb a döntetlennel, a francia bajnok ugyanis ziccerek egész sorát puskázta el az első félidőben. A katalánok a szünet után valamelyest lábra kaptak, és Thierry Henry góljával kialakították az 1-1-es végeredményt.

A tegnapi mérkőzésen is a francia csatár vette a vállára a góllövés terhét, és az első félidő közepén 3 percen belül kétszer is bevette a honfitársak kapuját, amivel 50-re növelte a Bajnokok Ligájában szerzett góljainak számát. A világ- és Európa-bajnok játékos mögött csatártársai sem akartak lemaradni, és előbb Messi, majd Eto’o is gólt lőtt a Lyonnak, amelynek erejéből egy aprócska szépségtapaszra még futotta az első félidőben (4-1).

A szünet után kissé kényelmes tempóban kezdett futballozni a Barca, amit szinte azonnal góllal büntettek a vendégek, majd minden mindegy alapon tovább rohamoztak. Mintegy 10 percbe tellett, amíg Xaviék újra elkapták a ritmust, igaz, a Lyon továbbra is veszélyesebben játszott. Mindez azonban nem párosult újabb gólokkal, az utolsó pillanatban pedig Seydou Keita is betalált, fölényessé téve a Barca győzelmét.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.