Ritmikus Gimnasztika Világkupára készül

Jól sikerült Vass Dóra főpróbája a moszkvai Grand Prix-en

Nagyon jól sikerült a március 6-8. között megrendezendő, első magyar felnőtt Ritmikus Gimnasztika Világkupára készülő Vass Dóra főpróbája a moszkvai Grand Prix-en: karikával 5. helyen jutott fináléba, ahol végül 7. lett.

2009.03.01 18:50ma.hu - Fotó: sportfm

A 25 ország 31 versenyzőjét felvonultató viadalon Vass Dóra először mutatta be versenyen új gyakorlatait: kedvenc szerével, a karikával az előzetes várakozásokat messze felülmúlva az 5. helyen került döntőbe 25.325 ponttal.

A többi szeren is jól teljesített: szalaggal 11. ( 23.9), kötéllel 12. (23.35), labdával pedig 14. (23.6) lett.

Összetettben 96,175 ponttal az előkelő 13. helyet szerezte meg az olimpiai és világbajnokokat felvonultató mezőnyben.

A vasárnapi fináléban nem volt teljesen hibátlan karikagyakorlata, így 23.9 ponttal végül a 7. helyen végzett, de edzője, Érfalvi Nóra így is óriási teljesítménynek tartja a döntőbe jutást.

És hogy nemzetközi szinten is számolnak a magyar versenyzővel, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy felkérték a gálán való szereplésre is.

Vass Dóra nem is remélte, hogy döntőbe kerülhet, már ennek nagyon örült. "Az pedig külön megtiszteltetés, hogy felkértek a gálán való szereplésre, orosz koreográfusom egy speciális, szer nélküli bemutatót állított össze, egy kesztyű van a kezemen, az azzal való előadás játssza a főszerepet. A magyar közönség egyébként ezt a gálaszámomat is láthatja majd a magyar Vk-n.”- árulta el a sportoló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.