3 nap, 30 ország, 300 versenyző az Arénában!

Ritmikus Gimnasztika Világkupa Magyarországon sztárokkal!

2009. március 6-8. között első alkalommal rendeznek Ritmikus Gimnasztika Világkupát-Garantiqa Junior Nemzetközi Versenyt a Budapest Sportarénában. Az I. Magyar RG Világkupára több mint 30 országból, 300 versenyzőt várnak majd a világ minden tájáról.

2009.01.20 11:00ma.hu
Vass Dóra, egyéni felnőtt versenyző

A három napos sportesemény nyitó napján, a Papp László Sportarénában a szervezők, közös tornaórára invitálnak, melyet Béres Alexandra tart majd. Alexandra csupán az egyik elismert sztár, aki arcát adta az eseményhez, hisz vele együtt Keresztes Ildikó, énekesnő és Sziráczky Brigitta, divattervező is, mint a ritmikus gimnasztika volt élsportolói a versenyt színesítő fellépésükkel támogatják a rendezvényt. 

A 3 napos viadalnak, melynek nemzetközi és hazai fellépői mind csinos fiatal sportoló lányok, számos fiatal férfi sztárfellépője is színesíti majd a programot. 

A Világkupa és az ünnepi gála sztárfellépői: 

2009. március 6. Mark
2009. március 7. Puskás Peti 
2009. március 8. GÁLA 

Fellépnek: Király Viktor és Fekete Dávid a Megasztárból! 

A fiúk mellett Keresztes Ildikó, a 4 For Dance, a Fool Moon vokál együttes is szórakoztatja majd a közönséget.

A hazánk színeit képviselő versenyzők egyéni és együttes kéziszer versenyeken is rangos helyeken végeztek – főként az 50-es, 80-as években. Hullámvölgyek a teljesítmény tekintetében mindig voltak. Ezek okai összetettek, és sok szempontból vizsgálandók. 

A 2000-es évek óta óriási fejlődést mutató sportág első hazai nemzetközi sikere a junior együttes kéziszer versenyek során született meg – Vass Dóra felnőtt egyéni- és a legutóbbi junior EB (Patras, 2008) egyéni összetett eredményei alapján. Ezek hatására 2008 őszén hazánk a patrasi EB 5. helyezést elért versenyzői köré szervezve felnőtt együttes kéziszer csapat felkészítését kezdte meg. 

Pályázat útján junior együttes kéziszer csapat is készül a következő évi junior EB-re, valamint a továbbra is jól teljesítő és folyamatos fejlődést mutató Vass Dóra felnőtt egyéni versenyzőnk is bizakodóvá tesz bennünket a jövő eredményességét illetően. 

A Világkupa sztárarcai: Béres Alexandra, Keresztes Ildikó és Sziráczky Brigitta
 
Béres Alexandra a ritmikus gimnasztikával kezdte sportolói pályáját – már hatévesen versenyzett, később az RSG-válogatott tagja lett. 1994-ben, 18 évesen nyerte el a Fitness magyar bajnoki címet, 1996-ban pedig a sportág Európa- és világbajnoka lett. 

1999-ben három év szünet után tért vissza a pályára, újabb Európa- és magyar bajnoki címeket gyűjtött be, és karrierje az óta is töretlenül szárnyal. 

1998-ban nyitotta meg az első Alexandra Fitness edzőtermet, amely az óta épülő franchise hálózattá nőtte ki magát. 

- „ Életem legszebb éveit köszönhetem az RG-nek, hiszen amellett hogy megtanított koordináltan mozogni, megfelelő alapot biztosított a későbbi Fitness Világbajnoki címemhez és elindított az egészségtudatos élet útján! Az RG-nek köszönhetem az ideg-izom kapcsolat kialakulását – amellyel mind a mai napig élek az óravezetésemnél –, a nőies mozdulatokat, a koordinációt, az akaraterő és a kitartást, amely tulajdonságok végigkísérik az életemet. Ha újra kezdhetném, egészen biztos, hogy újra ugyanígy az RG-t választanám! Nagyon sok sikert kívánok a rendezéshez! Ha csak személyemmel is, de támogatom a rendezvényt!” (Béres Alexandra) 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.