Siker!

Vizes vb - Kiváló játékkal legyőzte a spanyolokat a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott kiváló játékkal 13-11-re legyőzte a spanyol csapatot a kvangdzsui világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

2019.07.17 08:54MTI

Mindez azt jelenti, hogy Märcz Tamás együttese szinte biztosan a C jelű négyes élén végez, azaz közvetlen bejut a negyeddöntőbe.

A magyarok pénteken a dél-afrikaiak ellen zárják a csoportkört.

Eredmény:

vízilabda, férfiak, C csoport, 2. forduló:
Magyarország-Spanyolország 13-11 (4-2, 5-4, 3-0, 1-5)
gólszerzők: Zalánki 3, Jansik Sz., Sedlmayer, Manhercz 2-2, Angyal, Bátori, Vámos, Hárai 1-1, illetve Granados 3, Rocha Perrone, Munarriz 2-2, Bustos Sanchez, De Toro Dominguez, Mallarach, Fernandez 1-1

Magyarország:
Nagy V. - Vámos, Bátori, Sedlmayer, Jansik Sz., Manhercz, Hárai, cserék: Angyal, Pohl, Mezei, Zalánki

A legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmes magyarok az Új-Zéland felett aratott húszgólos (24-4) győzelemmel rajtoltak, ugyanakkor óriási veszteséget szenvedtek, ugyanis az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, a világ egyik legjobb játékosa, akit többek között az idei Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében a legértékesebbnek választottak a Ferencváros sikerét követően, ujjtörést szenvedett a lövő kezén, és várhatóan ezen a világbajnokságon már nem ugorhat medencébe. Märcz Tamás az első mérkőzésen Kardos Gergely világligából "hozott" eltiltása miatt számolhatott egyel kevesebb emberrel, most pedig kényszerűségből kellett változtatnia a taktikán.

Varga Dénes bekötött kézzel hallgatta a himnuszokat, és nem is ugrott be a vízbe, hanem leült a kispadra.

A két csapat nemrég találkozott egymással, június 19-én a belgrádi világliga szuperdöntőben a magyarok ötméteresekkel diadalmaskodtak.

Jól kezdett a magyar válogatott, emberhátrányban lövésig sem engedte a spanyolokat, majd a megúszásból rögtön Jansik Szilárd lőtt a hálóba. Ezt egyből a második spanyol fór követte, ami viszont Nagy Viktor kezei között halt el, Angyal Dániel pedig már a második magyar akciógólt szerezte. A spanyolok szépítettek, majd három és fél perc után jött az első magyar előny is, de kihasználatlanul maradt, a rivális pedig kis szerencsével egyenlített. Jansik második találatával - gyönyörű emberelőnyös figura végén - újra a magyar csapat került előnybe, amelyet Manhercz Krisztián növelt fórból. A negyed vége előtt a spanyolok ötméterest rontottak.

A spanyolok 64 másodperc alatt egalizáltak - akcióból és egy ötméteresből -, a túloldalon viszont Bátori Bence talált be, ahogyan a rivális is fórból. Vámos Márton találatával léptek el újra a magyarok, az ellenfél pedig immáron a harmadik ötöséből egyenlített. A másik oldalon Sedlmayer Tamás emberelőnyben lőtt a hálóba, majd Vámos szerzett gyönyörűen labdát, Zalánki Gergő pedig ki is használta a lehetőséget. A Hárai Balázs által kiharcolt fórt Sedlmayer villámgyorsan értékesítette, így a mérkőzés során először hárommal lépett meg a magyar válogatott, a spanyolok pedig kapust cseréltek.

A nagyszünet utáni első magyar fór kimaradt, de a spanyolok sem tudtak túljárni Nagy eszén létszámfölényben. A negyed felénél újra előnybe került a magyar csapat, Märcz Tamás pedig időt kért a fontosnak tűnő pillanatban. A nyögvenyelősre sikerült akció kis híján duplán rosszul sült el, ugyanis a kimaradt fórt spanyol ziccer követte, de Nagy gyönyörűen megnyúlva hárította az ejtést. A négygólos különbség megszerzésére gyorsan jött az újabb esély, amivel viszont ezúttal Zalánki már élni tudott, sőt, a Ferencváros új szerzeménye nem sokkal később 11-6-ra módosította az eredményt. Hat másodperccel a negyed vége előtt egy "időhúzó" támadás végén az egyedül elől maradó Hárainak tették be a labdát, ő pedig egy fantasztikus csavarással lőtt a hálóba.

A zárófelvonásban a spanyolok gyors három góllal egy pillanatra ráijesztettek a magyarokra, de Manhercz gyönyörű ejtése mindent lezárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.